AMED TIMES - Bugün ne pişirsem diye düşünenlere pişirilme yöntemiyle daha sağlıklı ve herkesin severek tüketeceği bir lezzetin tarifiyle geldik. Hem zamanınızı çok almayacak hem de ana yemek derdini ortadan kaldıracak. İşte Beşamel soslu patlıcan musakka..

  • 4 adet patlıcan

Kıymalı harç için:

Ramazan Bayramı neden 3 gündür? Ramazan Bayramı neden 3 gündür?
  • 250g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • karabiber, pulbiber, tuz

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yağ (tereyağı ve sıvı yağ karıştırabilirsiniz.)
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

Kaşar Peyniri

Patlıcanları kızartmak için

Sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Patlıcanlar alacalı soyularak dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Ardından bol su ile yıkanır ve temiz bez ya da kağıt havlu üzerine alınarak kurulanır. Ve kızartılarak fazla yağın süzülmesi için yine havlu kağıt üzerine alın.
  2. İç harcı hazırlarken. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanlar kızartılır.
  3. Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave ederek 1-2 dk daha kavurun.
  4. Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edin (salça yerine domates sosunuz var ise kullanabilirsiniz.).
  6. Baharatları ve tuzu da ekleyerek harcı pişirin.
  7. Beşamel sos için, unu kokusu çıkana kadar yağda kavurun.
  8. Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirin.
  9. Beşamel sos koyulaşınca karabiber ve tuz ekleyin.
  10. Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları dizin.
  11. Üzerine kıymalı harcı serin.
  12. Kıymalı harcın da üzerine beşamel sos dökülerek her yerine eşit şekilde yayın.
  13. 190 derecede çalışan fırına sürün.
  14. 15-20 dk kadar fırınlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serperek tekrar fırına sürün.
  15. Üzeri kızardıktan sonra fırından alın. Afiyet olsun.

Beşamel soslu patlıcan musakka kaç kalori?

Kalsiyum (mg): 260,27

Kalori (kcal): 438,95

Karbonhidrat (g) : 11,13

Kolestrol (mg): 61,15

Lif (g): 4,05

Kaynak: AMED TIMES