AMED TIMES - Nevzine Tatlısı, özellikle pekmez ve tahin kullanımıyla öne çıkıyor. Bu özel malzemeler, tatlıya hem benzersiz bir aroma hem de besleyici bir değer katıyor. Helva tadını andıran dokusuyla da dikkat çeken Nevzine Tatlısı, özel günlerde ve bayram sofralarında misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir seçenek olacak.

Nevzine tatlısı hangi yöreye ait?

Pişirme işleminden sonra su, şeker, üzüm pekmezi ve limon suyu ile hazırlanan şerbet ilave edilir. Dilimlenerek soğuk olarak servis yapılır. Kayseri yöresi tatlılarındandır. Şerbetinde şeker ve üzüm pekmezinin birlikte kullanılması, bu tatlıyı diğer şuruplu tatlılardan ayıran en önemli özelliklerinden biridir.

Nevzine tatlısı kaç kalori?

1 porsiyon nevzine tatlısı yaklaşık olarak 450 kaloriye denk gelmektedir.

Kayseri mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan Nevzine Tatlısı, tatlı tutkunlarının beğenisini kazanıyor. Şerbetli tatlılar kategorisinde yer alan bu özel lezzet, geleneksel tarifleriyle ve eşsiz tadıyla sofralara renk katıyor.

Nevzine Tatlisi Asama10 Yemekcom

Nevzine tatlısının en kolay tarifi 

Malzemeler:

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 3,5 -4 su bardağı un (4 yeterli geldi )

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 çay bardağı üzüm pekmezi

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Ceviz
  • Fıstık vs.

Yapılışı:

  1. İlk olarak şerbeti için su ve şekeri kaynatalım. Kaynayınca kısık ateşte 10 dk daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
  2. Şerbeti soğumaya bırakalım.
  3. Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Dikdörtgen borcamı yağlayıp hamuru alalım.
  5. Elimizle bastırarak düzeltelim.
  6. Çatalla çizikler atalım ve dilimleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  8. Soğuyan şerbete pekmez ekleyip karıştıralım.
  9. Tatlının ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  10. Şerbeti çekince dilediğimiz gibi süsleyelim.
Kaynak: AMED TIMES