AMED TIMES - Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tatlılar, özellikle iftar sofralarının tamamlayıcı unsurlarından biridir. Ancak tatlı yapma konusunda deneyimi olmayanlar için bile oldukça basit bir tarifle, evde kolayca hazırlanabilecek bir lezzeti paylaşıyoruz.

İstanbul’a bayramın ikinci günü turist akın etti İstanbul’a bayramın ikinci günü turist akın etti

Malzemeler:

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 tepeleme su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Şerbet için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak, şerbeti hazırlamak için suyu, toz şekeri ve birkaç damla limon suyunu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika yüksek ateşte fokurdadıktan sonra orta ateşte yaklaşık 15 dakika daha kaynatın. Şerbeti kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamur için, tereyağı, yumurta ve sirkeyi büyük bir karıştırma kabında çırpın. Ardından irmik, mavi haşhaş ve un kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son olarak çekilmiş ceviz veya fındığı da ekleyin ve hamuru yoğurun.
  3. Hamuru 15 parçaya ayırın. Her bir parçayı avucunuzda oval şekil verin ve üzerlerine bıçakla hafif çizikler atın veya farklı şekiller verebilirsiniz.
  4. Yağlanmış bir kare borcama hamur parçalarını aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece alt üst ayardaki fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkan sıcak tatlıya 2 dakika bekledikten sonra soğuk şerbeti gezdirin. Tatlıyı en az 2 saat boyunca üstü açık bir şekilde şerbetini çekmeye bırakın.

Kaynak: AMED TIMES