Batman’ın Sason ilçesinde 600 ailenin geçim kaynağı olan ve coğrafi işaretli organik çileğin yılın son hasadı başladı. Çilek üreticileri, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte son hasadın başladığını belirterek, bu yılın verimli geçtiğini ifade etti. Nisan ayında başlayan çilek hasadı, aralık ayında sona eriyor.

Üreticiler, sonbaharda topladıkları çilekleri kilosunu 50 liradan satışa sunarak, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine gönderiyor. Çilek üreticisi Süleyman Argın, “Çilek, ilçemizde 10 ve 11’inci aylarda daha verimli oluyor çünkü bu aylarda hava koşulları mevsim normallerinde devam ediyor. Çilek, organik olduğu için tadı, kokusu ve rengiyle farklılık gösteriyor” dedi.

Sason ilçesinde çilek üretiminin 600 ailenin geçim kaynağı olduğunu belirten İbrahim Değirmenci, çilek üretimi sayesinde ilçedeki ailelerin, başka şehirlerde çalışmak yerine kendi köylerinde geçimlerini sağladıklarını söyledi. “Devletin desteğiyle çilek üretimine başladık ve bu üretim sayesinde hem kendi geçimimizi sağlıyor hem de burada işçi çalıştırarak ilçe ekonomisine katkıda bulunuyoruz” diye ekledi.

Van Gölü'nde İnci Kefali, konserve olarak satışa sunuldu Van Gölü'nde İnci Kefali, konserve olarak satışa sunuldu

Sason’un organik çileği, kimyasal ilaç veya gübre kullanılmadan üretildiği için, doğal tadı ve kokusuyla öne çıkıyor. Bu özelliğiyle, çilek üreticileri önemli bir gelir kaynağı yaratmış durumda.

Kaynak: İHA