Japonya'nın Hokkaido bölgesinde kaplıca hizmeti veren Daiheigen Oteli'nde, norovirüs salgını yaşandı. Salgın sonucu 140 kişi hastaneye başvurmak zorunda kaldı.
SALGININ KAYNAĞI OTELDE SUNULAN YİYECEKLER
Asahi Shimbun gazetesinin 19 Nisan Cumartesi günü yayımladığı habere göre, salgının 8-12 Nisan tarihleri arasında otelde hazırlanıp servis edilen yiyeceklerden kaynaklandığı tespit edildi.
627 KİŞİDEN 140'I ETKİLENDİ
8-11 Nisan tarihlerinde otelde konaklayan ya da otelde yemek yiyen toplam 627 kişiden 140'ı, ishal gibi semptomlarla 19 Nisan’a kadar hastaneye başvurdu.
NOROVİRÜS HEM MÜŞTERİLERDE HEM PERSONELDE GÖRÜLDÜ
Yapılan testlerde, otelin 5 mutfak çalışanında ve birden fazla müşteride norovirüs tespit edildi. Bu durum, virüsün yayılmasında mutfak personelinin etkili olabileceğine işaret etti.
6 YIL SONRA BİR İLK
Bu salgın, Hokkaido bölgesinde 2019’dan bu yana 100’den fazla kişiyi etkileyen ilk büyük gıda kaynaklı zehirlenme vakası olarak kayıtlara geçti.