AMED TIMES - Artık cihazlarda şifre olarak "12345" kullanılmasına izin yok. Zayıf parolaya sahip akıllı cihazlar yeni yasalar uyarınca Birleşik Krallık'ta yasaklanacak.

Teknolojinin gelişmesiyle, birbirine bağlı cihazların gündelik hayattaki kullanımı arttıkça, tüketiciler de yeni bir tehlikeyle karşı karşıya. Siber saldırılar kullanıcıların kişisel bilgilerinden banka hesaplarına kadar pek çok alanda onlara zarar vermek için açık ararken Birleşik Krallık'ta yeni bir yasak gündemde.

Telefon, televizyon ve akıllı kapı zili üreticilerinin, cihazları siber suçluların erişimine karşı yasal olarak korumaları gerekiyor.

'Twitter' artık geçmişte kaldı 'Twitter' artık geçmişte kaldı

"12345" gibi zayıf parolalarla gelen teknolojik ürünler, tüm akıllı cihazların minimum güvenlik standartlarını karşılaması gerektiğini belirten yeni yasalar uyarınca Birleşik Krallık'ta yasaklanacak.

Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, tüketicileri bilgisayar korsanlığı ve siber saldırılardan korumaya yönelik tedbirlerin pazartesi günü yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yasayla birlikte; telefon, televizyon ve akıllı kapı zili üreticileri, artık yasal olarak internete bağlı cihazları siber suçluların erişimine karşı korumaları gerekecek.

Kaynak: Haber Merkezi