Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yer alan sanayi sitesindeki 10 ayrı fabrikada çalışan 133 işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, işçiler öğle yemeğinde aynı yemek firmasından alınan sütlü tatlı, tavuk suyu çorbası ve pilav yedikten sonra akşam saatlerinde mide ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetleri ile hastanelere başvurdu.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve iki özel hastanede tedavi altına alınan işçilerin durumu ciddiyetini koruyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, yemeklerin alındığı firma hakkında inceleme başlatıldı.
Yetkililer, gıda zehirlenmesinin kesin nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.