ÖZEL HABER - Abdullah AKYOL / Davut SANCAROĞLU
Amed Times olarak Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, mahalleliye nefes aldıran bir fırını ziyaret ettik. 34 yıldır fırıncılık yapan Nevzat Kar, “un getir, ekmek götür” kampanyasıyla hem cepleri koruyor hem pratiklik sunuyor. Vatandaşlar, unlarını getirip, hamur yoğurma, maya zahmeti olmadan sadece 5 lira ödeyerek tandır ekmeği alıyor; Normalde fırınlarda ekmek 20 lira iken bu fırında sadece 12. 50 kuruşa satılıyor.
UYGUN FİYAT, ZAHMETSİZ EKMEK
Nevzat Kar’ın Yenişehir’deki fırınında yıllardır devam eden kampanya, vatandaşların kendi unlarıyla ekmek almasını sağlıyor. Un getirenler, ekmek başına sadece 5 lira ödüyor. Kar, “Ununu getir, gerisini bize bırak. 5 liraya mis gibi tandır ekmeği” diyor.
MAHALLELİYE BÜYÜK DESTEK
Kampanya, yalnız yaşayanlar, yaşlılar ve yoğun aileler için büyük kolaylık. Nevzat Kar, “Hamur yoğuramayan, vakti olmayan var. Kadın hastaysa, çocukları varsa bize ununu getiriyor. Maya, tuz, pişirme derdi yok. 5 liraya ekmekleri hazır” diyor. Fırın, her gün yüzlerce müşteriye hizmet veriyor. Nevzat Usta’nın tek istediği şey ise bir hayır duası almak.
İHTİYACA GÖRE HİZMET
Sistem, herkesin bütçesine uyuyor. Kimi 2-3 kilo unla 4-6 ekmek alıyor, kimi çuvalla un getirip 20-30 ekmek sipariş ediyor. Örneğin, 5 kilo un getiren, 10 ekmek için 50 lira ödüyor. Kar, “Küçük de getirseler, çuvalla da, hepsine kapımız açık” diye ekliyor.
DİYARBAKIR’DA FIRIN SICAKLIĞI
Nevzat Kar’ın Yenişehir’deki fırınında bu kampanyanın ekonomik krizde mahalleliye can simidi olduğunu gördü. Tandır ekmeğinin kokusu, dayanışmayla birleştiğinde Yenişehir’in sokaklarında daha anlamlı yankılanıyor.
"HERŞEY HALKIM İÇİN"
48 yaşındaki Nevzat Usta 34 yıldır fırıncılık mesleğini yapıyor. Bu işe gönül veren usta çocukluğumdan beri halkıma hizmet etmek için çalışıyorum diyor. Vatandaşların hem ucuza karnını duyurmasına vesile oluyor hem de insanların yükünü kendi üzerine alarak halkın sevgisini kazanıyor.